Drawing Academy

De Drawing Academy is een organisatie die volgens diverse benaderingen en werkwijzen lesgeeft in tekenen. Bij elke werkwijze of onderwerp heeft de Drawing Academy een keur aan gelamineerde tekenvoorbeelden, (en eventuele voorbeelden via een beamer). De lessen zijn zowel voor beginners als gevorderden.

TEKENEN NAAR WAARNEMING & OBSERVATIETRAINING                                                                                        Tekenen naar waarneming is een manier om de werkelijkheid te leren kennen. Het gaat om het goed kijken naar de werkelijkheid en die vertalen op papier. Een training die helpt als basis voor alle vormen van kunst. Ook observatielessen zonder te tekenen zijn mogelijk. Observeren, training in observeren en daarover specifiek communiceren is een training die voor vele beroepssectoren voordelen en ontwikkeling oplevert.

INNOVATIE TEKENEN 
We laten ons inspireren door futurologische tekeningen van duurzame ontwerpen en wereldverbeter-installaties. Vervolgens gaan we opdrachten doen waarin we uitgedaagd worden om zelf ideeën te verbeelden voor wereldverbeterinstallaties, duurzame ontwerpen en fantastische objecten. Doel is niet altijd dat eindontwerpen perfect zijn, maar dat men op een bepaalde manier leert denken, en die vertaald in tekeningen, en dat er op die wijze ideeën ontstaan die bijdragen aan innovatie.

FILOSOFISCH TEKENEN
Kan op verschillende manieren. We hebben ook hier veel gelamineerde voorbeeldcartoons. Al tekenend werken we filosofische thema’s uit, geven er commentaar op, of spelen ermee. Filosofische onderwerpen kunnen variëren: van ‘het Concept van de Ziel’ tot Robotica, of de denkwijze van een filosoof, zoals bijvoorbeeld Nietzsche.

VISUELE CONCEPTEN
Behandelen we ook. Hoe is een verassing.

POLITIEKE TEKENINGEN (EN SCHILDERINGEN)Soms verwant met cartoons, soms met bv. werk van Banksy. De tekeningen reageren op een politieke werkelijkheid, zonder belerend te zijn. Er wordt gespeeld met allerlei beeldelementen om op die wijze een statement te maken. Via diverse stappen gaan we leren hoe dit te doen.

Bij deze een voorbeeld van een door illustrator Cemonc (Eric Simons) vervaardigd visueel rapport. In dit rapport is een balans tussen tekst en tekeningen gevonden waarin het proces van het ontstaan en de activiteiten van buurtcommunity BIKO in Amsterdam worden weergegeven. Buurtcommunity BIKO is een buurtgemeenschap aan het Steve Bikoplein in Amsterdam-Oost.

Klik op de bijlage. BIKO boek A3 met small border 15-2( 1e versie definitief)